söndag 2 maj 2010

Finfina grejer och pojkfotboll


Camp Cirrus textilburk


Camp Cirrus kuddvar


Pingu trivs bra med nytt snyggt kuddvar hemma på Tengdahlsgatan.

Oj, vad jag inte skrivit på länge!

Nu är jag just hemkommen från en helg i hemstaden Helsingborg. Trots att jag bara var nere två dagar känns det som att jag hann med sjukt mycket.

Direkt när jag kom ner på fredagen lagade jag vårmiddag som mamma och pappa skulle bjuda Ingo och Gulle (Kris föräldrar) på. Jag är riktigt nöjd med middagen.
Förrätt: tysk vit sparris från Dalarö Lanthandel (ja, och från Tyskland så klart) med Catharinas finfina Hollandaissås. Varmrätt: inkokt lax med färskpotatis, dillmajjo och juliennegrönsaker, Eftis: rabarberpudding.

Sen blev det middag med skånevännerna Lotta, Cina, Matts och Pernilla plus alla barnen. På lördag fotboll i Häljarp för HIFs pojkar -99 (Lottas son Erik). De kom tvåa i matchen vilket jag tyckte var jättebra. Erik var inte lika nöjd. Söndagen ägnades åt genomgång av sortiment och shopping av Camp Cirrus grejer hos Cina. Mycket grejer blev det!

Och här recept:
Catharinas inkokta lax
(4 pers.)
800 g skinnad lax
5 liter vatten
Drygt 1 dl salt
½ näve hel vitpeppar
Rikligt med dillstjälkar
2 fiskbuljongtärningar
½ dl rödvinsvinäger
Lägg salt, vitpeppar, dill och buljong i det kalla vattnet. Läg sedan ned laxen skuren i stora kuber (två på bredden av laxryggen) och låt det koka upp. Låt sjuda någon minut.
Ta av från värmen och häll i vinägern.
Låt kastrullen stå på köksbänken 5-6 minuter. Kyl därefter ned så for som möjligt i kallt vattenbad och sätt in i kylen.

Rabarberpudding från Spegels Udde
(6 pers.)
400 g skivade rabarber
4 msk vetemjöl
1,5 dl socker
2 msk kallt smör
2 stora ägg
3 msk grädde
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg rabarbern i en smord form som inte är för vid, men som har höga kanter.
Arbeta samman mjöl, socker och smör till smulor.
Vispa ägg och grädde.
Blanda samman rörorna och häll över rabarbern.
Grädda i ca 25 minuter.
Servera med lättvispad grädde, glass, sötat creme fraiche eller grädde blandad med sötad ricottaost.

Inga kommentarer: